Kártérítést követel a Gotham Garage Batmobile-replikákat készítő cégtől az Egyesült Államok egyik legnagyobb képregénykiadója, a DC Comics. A filmekben szereplő autók utánzataira épülő vállalkozás  eddig  már két Batmobil-replikát értékesített: az egyik az 1966-ban, a másik az 1989-ben készült filmben szereplő autó alapján készült.  

A felperes DC Comics állítása szerint a járgányok kinézete szellemi tulajdonukat képezik és a másolatok gyártásához, illetve értékesítéséhez nem adtak engedélyeket. A replikákat gyártó cég ügyvédje azzal érvel azonban, hogy az autók nem minősülnek szobrászati műnek, csupán használati tárgyak, melyekre nem vonatkoznak szerzői jogok. Egyesek szerint, ha az építő megnyeri a pert, az alapjaiban változtatná meg az autóipari termékekre vonatkozó jogokat. Éppen ezért csekély a valószínűsége, hogy a médiahatalommal szemben pert nyerjen az építő. A Gotham Garage azonban már három éve állja a sarat.

Az első 1966-os Batmobilt saját építője, George Barris ebben a hónapban küldi árverésre. A filmben szereplő járgányt egy 1955 Lincoln Futura koncepcióautóból alakította át pár hét alatt. Az eredeti Batmobilra január 19-én lehet majd licitálni.