A jövőben Európában is gyártani fogják az Infinitit. A projekt jelentős, mintegy 250 millió angol fontnyi többletberuházást jelent a létesítmény fejlesztésére, és ennek kapcsán várhatóan 1000 új munkahely létesül Sunderlandben, illetve az Egyesült Királyság területén.
 
Colin Dodge, a Nissan teljesítmény-fejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke így nyilatkozott: “Mérföldkövet jelent, hogy Sunderlandben megkezdődik az első prémium modell gyártása, s ez igazolja az angliai gyártás iránti elkötelezettségünket, valamint azt, hogy bízunk az értékláncban, így a feljebb lépő üzem további sikerében. Hasonlóképpen fontos körülmény, hogy a világpiaci exportra is készülő új Infiniti fejlesztésében londoni formatervező központunk és a cranfieldi Európai Műszaki Központunk is részt vett.”


A sunderlandi üzemben tartott ünnepi beszédében Vince Cable brit gazdasági miniszter szerint a világon kizárólag a sunderlandi üzemben készül majd az új prémiumkategóriás kompakt modell. Az Egyesült Királyság egyre fontosabb szerepet tölt be a Nissan életében – azon kívül, hogy az új modell itt készül és innen exportálják a világ minden tájára, az Egyesült Királyság hozzájárult már a tervezéshez és a fejlesztéshez is. 

Az Infiniti Egyesült Kiárlyság-beli gyártásának köszönhetően 1000 új munkahely létesül az országban, s ennek részeként a sunderlandi üzemben 280 új munkahelyet teremtenek, és az üzem gyártó kapcitása évente 60000 Infiniti modell legyártását teszi lehetővé.

Az üzemben jelenleg a Qashqai, a Qashqai+2, a Juke és a Note modelleket gyártják. A közeljövőben itt készül majd a 100 százalékban elektromos hajtású Nissan LEAF, az új Nissan Note és a Nissan Qashqai következő generációjú modellje. A tervek szerint az új Infiniti modell gyártása 2015-ben indulhat.