sokáig ilyen, és ehhez hasonló formavilágot képzeletek az új Corvette-nek

sokáig ilyen, és ehhez hasonló formavilágot képzeletek az új Corvette-nek

sokáig ilyen, és ehhez hasonló formavilágot képzeletek az új Corvette-nek


Az elmúlt hónapokban rengeteg találgatás, digitális rajzok sora keringett a világháló feneketlen tengerén az új Corvette C7-ről. Azonban a korábban kiszivárgott szerelési útmutatóban szereplő – már félig-meddig hivatalosnak is tekinthető – skiccek alapján készült el az első olyan kép, mely már nem csak találgatásokon, elejtett hírmorzsákon alapul.

A gyári rajzok alapján elkészült a digitális grafika is, amely nyomán a közelgő Detroiti Autószalonon már valószínűleg ismerősként fog visszakacsintani ránk az eddig amúgy gondosan rejtegetett formavilág.

A Ferrarira hajazó orron és a szögletesebb íveken kívül megmaradtak az autó arányai, de ami talán ennél is fontosabb, hogy a várakozásokkal ellentétben az új fejlesztésű V8-as motor megcsodálásához továbbra is a szokásos mozdulatokra lesz szükség: A várt középmotoros elrendezés helyett maradtak a jól bevált orrmotoros konstrukciónál.  

Az új 6,2 literes, közvetlen befecskendezéses, folyamatosan változó-szelepvezérlésű erőforrás becslések szerint 450 lóerőt és 609 newtonmétert fog produkálni, ami elegendő lesz arra, hogy 4 másodperc alatt gyorsítsa 100 km/órára az újdonságot. A január 13-án esedékes hivatalos bemutatón az is kiderül majd, hogy igazak -e azon állítások, miszerint ikerturbós V6-os motorok is megjelennek majd a gyártó kínálatában.