Ugyan a hivatalos bemutatkozásra csak a két hét múlva esedékes Detroiti Autószalonon kerül sor, a Bentley közzétette az új Continental GT Speed Convertible adatait. Ahogy a korábbi hírünkben bemutatott képekről sejteni véltük, valóban a gyártól kiszivárogott fotókról volt szó.


Másik feltevésünk is beigazolódni látszott, miszerint a kabrió a tavaly bemutatott kupé változat eszméletlen menetteljesítményekkel büszkélkedő W12-es erőforrását kapja meg. A gyártó által közzétett információk szerint az újdonságban is 625 lóerőt és 1700-as percenkénti fordulat mellett 800 newtonmétert produkál.

A tekintélyt parancsoló teljesítményt nyolc fokozatú ZF automataváltó közvetíti, összkerékhajtáson keresztül 40:60 arányban osztva az első és hátsó tengelyek között.

Ahogy azt sejteni lehetett, a karosszéria merevítései némi súlytöbblettel járnak, ami a menetteljesítményeket némileg ronthatja. Nos, a 175 kilónyi súlytöbbletnek köszönhetően a 2495 kilóra hízott autót – a keménytetős változathoz képest két tized hátránnyal – 4,4 másodperc alatt repíti százra. A végsebességben is tetten érhető némi csökkenés: a 330 km/órás végsebesség 325 km/órára csökkent, ami valljuk be, nem számottevő visszaesés.

Nem is valószínű, hogy egy-két arab milliárdost leszámítva az autó bármelyik vevője kipróbálná ezt a tempót. Sokkal fontosabb a kézzel varrott bőrülés egyedi színvilága.