A Carscoop blog fedezte fel azt a Shawnz néven működő szingapúri diákot, aki még 2010-ben jelentette be kedvenc autós lapjának: valami igazán komoly dolgot fog kihozni egy Mazda RX-8-ból. A projekt lefutott, a kész mű kamera elé állhatott.

A Blacknightz fantázianevű alkotás a mai Lamborghinik szögletes formáit viseli, a főként szénszál-erősítéses műanyagelemek felszerelésétől az eredetileg kifejezetten gömbölyded sportkocsi sok részletben a Reventonhóz, a tuner egyik knagy kedvencéhez vált hasonlóvá. A matt festés szinte kötelező manapság a tuningautókon, de ezen a kocsin nem hat erőltetettnek.

Az RX-8 1,3 literes Wankel-motorja sem maradt gyári állapotú, de hogy a projekthez segítségül hívott japán Knight Sports pontosan mit hozott ki a különleges technikából, még nem tudni. (Ahogy azt sem, hogy a bolygódugattyús Mazda eleve rettentő benzin- és olajszomjas motorja a beavatkozások után jobb lett-e, vagy még kevésbé használható.)

Érdekes és nehezen érthető lépés volt az átalakítás során, hogy az RX-8 legizgalmasabb formai sajátosságát, a menetirányhoz képest hátrafelé nyíló hátsó ajtókat egyszerűen behegesztették, így a Blacknightz valódi kétajtós kupévá változott.
A beltérről egyelőre nem közölt képeket a tuner, de minket annyira megfogott ez az erőteljes, mégsem giccses átalakítás, ami egy eleve érdekes autóból még érdekesebbet teremtett, hogy nem vártunk a külső képek bemutatásával a további részletekig.

És nektek hogy tetszik?