Karácsonyra kaptak némi extra ajándékot az amerikai izomautók rajongói. Az ismeretlen “jótevő” a következő generációs Corvette C7 rajzait szivárogtatta ki egy autós fórumon. Valószínűleg a kézikönyvhöz készített rajzok kerültek fel a netre, így minden oldalról, részletről láthatunk vázlatos rajzot, a belteret is beleértve.

A fórumbejegyzést azóta eltávolították, és a feltöltő bocsánatot kért, amiért veszélybe sodorta valaki állását, mivel ő nem volt tisztában a képek titkosságával. Elég gyenge kifogás, lehet, hogy a General Motors szándékos akciójával állunk szemben.

Legyen bárhogy, a képek már kitörölhetetlenül terjednek, így most mi is közelebbről szemügyre vehetjük a Detroitban bemutatkozó újdonságot. A formát eddig is sejtettük, a C7-es egyre jobban húz az olasz szupersportautók stílusához. A fényszórók kialakítása, a frontrész nagyobb hűtőnyílása, valamint az oldalnézet lendületes vonalai a Ferrari 599-et idézik.
A belső legszembetűnőbb változása a digitális technika térhódítása, a műszerfalat és a középkonzolt is komoly méretű LCD képernyő uralja.

A motortérről készült kép biztossá teszi, marad az első tengely mögé beépítve a blokk, de továbbra is V8-as kialakításban. Várhatóan 6,2 liter hengerűrtartalmú az alapmotor, amellyel nagyjából 450 lóerőt és négy másodperc körüli sprintidőt produkálhat a kocsi. A Z06-ban 7,0 literes szívó, a csúcsmodell a ZR1-ben 6,2-es kompresszoros motor valószínű, 660-670 LE teljesítménnyel.

A Detroiti Autószalonon bemutatkozó új sportkocsi várhatóan az év végére vagy 2014 elejére juthat el Európába. Továbbra is kétféle változatban készül, targatetős kupé és kabrió karosszériával vehető meg.