A minap az egyik benzinkúton pótolni szerettem volna az autóm gumijaiból kiszökött levegőt. Az ingyenes szolgáltatást éppen egy idősödő F Astrás tulaj próbálta igénybe venni, sikertelenül. Nem lepődtem meg, hogy a cső végén lévő rögzítőfül törött volt, így a rutinfeladat elvégzésében én is segédkeztem. 

2,2? (bar) – kérdeztem. Legyen 3,2, spóroljunk a benzinnel! – adta az utasítást határozottan. Ez ám a biztonság, főleg télen. Itt tartunk most, 2012 végén, azonban a Hankook díjnyertes koncepciói között akad olyan is, ami egészen meggyőző módodon csökkenti a gördülési ellenállást.


A videóban látható kerekek közül az első helyezett a TILTREAD nevű, három szeletből álló együttes lett. Az amerikai Cincinnati egyetem hallgatója, Ben Zavala agyszüleménye elméletben a legélesebb kanyarban is ugyanakkora tapadófelületet biztosít, mint az egyenesekben. A kerekek elektromotor vezérelte szeletkéi úgy nyílnak szét a kanyarokban fellépő oldalirányú erők során, mint az udvarhölgyek legyezője.

A második helyezett a Motiv fantázianevű off-road – légnyomást nem igénylő, azaz non-pneumatikus – abroncs a Tiltread-hez hasonló működésével, és rugalmas futófelületével képes alkalmazkodni a legnehezebb terepviszonyokhoz.

Mindenképpen figyelemre méltó az úthibák egyenetlenségét a mágneses töltés segítségével elnyelő MAG-TRAC, vagy a már említett fogyasztáscsökkentő, környezetbarát eMembrane.

A videóban ugyan nem szerepel, de a szintén díjnyertes Tessela azért is nyűgözte le a versenybírákat, mert elméletben az elhasználódott abroncs esetén elegendő lenne csak a futófelület cseréje, így nagymértékben csökkenne a gumihulladék mértéke.