A 6,8 milliárd forintból vásárolt 1250 darab Opel Astra járőrautót, és 500 darab Skoda Fabia ügyintézői autót pénteken adta át hivatalosan az ORFK-nak Kontrát Károly államtitkár.

Beszédében a politikus kiemelte, hogy a beruházás hozzájárul “a rendőrség reagálóképességének javulásához”. Az MTI tudósítása szerint ugyanakkor nem hangzott el, hogy a régi Ford Focusok októberi leadása és az új autók decembertől történő szolgálatba állása között hetekig több száz autóval kevesebbet használhattak országszerte. Ezt a helyzetet korábban a közbiztonságra veszélyesnek tartották.

Amint azt megírtuk, az ORFK nem volt hajlandó válaszolni azokra a kérdésekre, amelyek a helyzet kialakulásának felelőseit firtatták.

Lajtár József, az ORFK gazdasági főigazgatója az ünnepségen közölte: az átadott autók között olyanok is vannak, amelyek a jövőben a Készenléti Rendőrséghez kerülnek, ezeknek a kocsiknak nem fehér, hanem ezüst az alapszínük.

Korábban bérelte a rendőrség a gépjárműveket, ezeket azonban már megvásárolták, ami 2013-ban ugyan többletkiadást jelent, de a rendőrség állítása szerint 5 év után 5 milliárd forintos megtakarítást eredményez a korábbi konstrukcióhoz képest.