2014-től új névadási stratégiát vezet be az Infiniti, megjelennek a Q és QX előtagok. A prémium autómárka modellkínálatában a Q jelzi majd a szedánokat és kabriókat, a QX pedig a crossovereket és szabadidő-autó modelleket. Minden modell tovább azonosítható majd egy kétjegyű számmal, amely a modellkínálatban elfoglalt helyét jelzi.


Az első modell, amely az Infiniti Q jelzést hordozza majd, a Q50 lesz, egy teljesen új sportszedán, amelyet az Észak-Amerikai Autókiállításon lepleznek le 2013 januárjában.

“Az elmúlt hónapokban sokat beszélgettünk a márkakereskedőinkkel, a vásárlóinkkal és üzleti partnereinkkel a márkánkról. Nyilvánvalóvá vált, hogy az azonosítás új irányára van szükségünk, hogy a modellkínálatunk ismertségét fokozzuk a vásárlók körében. Ennek érdekében egy egyszerű és következetes elnevezési rendszerre volt szükségünk. Kimerítő kutatások és ezek kiértékelése után arra jutottunk, hogy a “Q” hordozza a következő Infiniti modellek inspiráltságát, és kifejezi a teljesítmény ígéretét, visszautalva örökségünkre, a Q45-re, az Infiniti első ikonikus zászlóshajójára 1989-ből.” – mondta a névadási filozófiáról Johan de Nysschen, az Infiniti Motor Company Ltd. elnöke.

A változás nyomán az eddig M néven ismert szedán Q70 lesz, a G kupés és kabrió pedig Q60 néven folytatja. Az EX-et QX50 néven árulják majd, az FX QX70-ként, a JX-et QX60, a korábbi QX-et QX80-ként kell majd keresni.