Ahogy minden MINI variáns, a legújabb, a Paceman is elérhető már John Cooper Works kivitelben. A kocsi különösen sportos autózást kínál a kompakt városi szabadidő-autók között.


A MINI John Cooper Works Paceman motorja 1,6-os,  kettős megfúvású turbótöltő és töltőlevegő-hűtő is tartozik hozzá. A motor maximális teljesítménye 218 lóerő – kiemelkedő a hasonló lökettérfogatúak között. A maximális nyomatéka 280 Nm, de padlógáznál, rövid időre 300 Nm is elérhető.

Hatfokozatú manuális és hatfokozatú – kormányról is kapcsolható – automata sebességváltóval is választható, mindkét változattal 6,9 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára a kocsi. Kézi váltóval 226, automatával 224 km/órás sebesség érhető el a kocsival.

Nemcsak a motor, a futómű, a kormányzás hangolása segíti a sportos vezethetőséget, de a hajtáslánc is. A modell négykerék-hajtással igyekszik az útra vinni a nyomatékot. Alapesetben a nyomaték 50 százaléka irányul a hátsó tengelyre, de extrém helyzetben a motor teljes ere oda irányulhat.  

A vezetőnek van lehetősége még többet kihozni az autóból, ehhez a műszerfalon található sportgombot kell megnyomnia, ilyenkor javul a gázreakció, csökken a kormányrásegítés mértéke, ugyanakkor sportosabban muzsikál a motor.

A sportos technikát megfelelő látvány mellett kínálja a JVW Paceman. A 18 colos kerekek mellé elől-hátul új köténylemezek járnak, míg oldalt a hangsúlyosabb küszöbök tűnhetnek fel. Belül a sportkormány, a bőr sportülések, a váltókar, kézifékkar piros varrásai, az antracit színű tetőkárpit, a sötét sebességmérő és a piros díszek jelzik a különbséget a többi Pacemanhez.

Az új MINI John Cooper Works januárban a Detroiti Autószalonon tartja világpremierjét, forgalmazása jövő év első harmadában indul.