Eddig is tudtuk, de hivatalosan még nem erősítette meg a Porsche, hogy indulni kíván a Le Mans-i 24 órás verseny csúcskategóriájában. Ám minap a márka évadzáró eseményén, a “Night of Champions-on” bejelentette Wolfgang Hatz, a Porsche AG igazgatótanácsának tagja, hogy 2013 közepére készül el az új LMP1-es versenyautó. Az LMP1 a legendás verseny csúcskategóriáját jelöli, mint Le Mans Prototype 1.


A szűkszavú beszédben a vezető kifejtette a prototípust a Weissach-ban tanyázó Motorsport részleg fejleszti és versenyezteti, ehhez pedig bővült az infrastruktúra. Új irodakomplexum és új műhely is épült. A program kiemelt jelentőségű, így nem a többi Motorsport tevékenységért felelős vezető irányítja, hanem egy külön deklarált felelős, Fritz Enzinger.

Bár ezt Hatz nem részletezte, minden bizonnyal 2014-ben versenyez először Le Mans-ban a versenyautó, amely a 2013 végén bemutatkozó új szupersportkocsi, a 918 Spyder marketing támogatója lesz.

Már jövőre is indít gyári csapatot a Porsche Motorsport, de egy alsóbb kategóriában. Még december elején jelentette be a német gyártó, hogy két 911 RSR versenyez a GT kategóriában, a szerelők, versenyzők szerezhetnek így tapasztalatot.

Már három-négy éve pletykálják, hogy a Porsche visszatér a hosszútávú versenyzés legismertebb futamára, hogy sportsikerekkel támogassák a 918 eladásait, illetve a márka hírnevét.  

Mindeddig a Porsche a legsikeresebb gyártó a Le Mans történetében, hiszen járművei 16 abszolút győzelmet szereztek, a legutolsót 1998-ban. Azóta sem távolodtak el a megbízhatósági versenytől, de csak privát csapatokon keresztül, a kisebb kategóriákban versenyeztek.    

A Porsche beszállásával várhatóan az Audi elhagyja a sorozatot, hiszen őrültség lenne a Volkswagen-konszern márkáit egymással versenyeztetni.