Itt vannak az első hivatalos képek a megújult Mercedes-Benz E-osztályról. Nem a német autógyár közölte a fotókat, kiszivárogtak. Ahogy azt a korábbi kémfotókról tudtuk az autóról eltűnik a három generáció óta használt, kettéosztott fényszóró, helyét egy egységes elem veszi át. Míg korábban külön a lökhárítóban volt a LED-es nappali menetfény, most az is beköltözött a fő fényszóróba.


Az új első lámpa a leglátványosabb újdonság, de a hűtőmaszk és a lökhárító is megváltozott, így az autó megjelenés egészen újszerű. Azt, hogy szebb-e, mint korábban azt mindenkinek dönts el maga.  Az autó hátulján is a szokásos ráncfelvarrás zajlott, azaz új a lámpa, illetve a lökhárító is. Az újítások a szedán és a kombi változatot egyaránt érinti, később pedig várhatóan az E-sorozat kupé és kabrió variánsa is megkapják majd.

Bár van belső képünk is a 2013-as E-osztályról, eltekintve néhány díszesebb kapcsolótól nem sikerült látványos újdonságot felfedeznünk, vélhetően új kárpitok, illetve kényelmi és biztonságtechnikai megoldások jelenhetnek meg a modell kínálatában.

Nagy újítás nem várható a motoroknál, inkább csak finomítás, nagyobb teljesítmény és/vagy kisebb fogyasztás. 

Minden valószínűség szerint jövő hónapban a Detroiti Autószalonon leplezi le hivatalosan az új E-osztály a Mercedes, míg Európában egy hónappal később debütál. A forgalmazása tavasszal indulhat.