Igen, a reklám az reklám, tudják ezt az Audinál is, éppen ezért nem mulasztották el a lehetőséget hogy versenyautójuk, az R18 nevét kölcsönadják egy négylábú alkotásnak. A képek alapján nem túl kényelmes, de annál inkább – feltételezhetően – drága R18 Ultra névre hallgató székeket Clemens Weisshaar és Reed Kram készítette, munkájukat az Audi könnyűszerkezetekért felelős központja is segítette.

A megfeszített munka végeredménye cseppet sem gurul ugyan, de legalább – amit a neve alapján is kikövetkeztethetünk – ultra könnyű: A kizárólag alumíniumból és karbonból készült ülőalkalmatosság mindössze 2,2 kilót nyom. A most kiállított darab prototípusa már áprilisban megjelent a milánói bútorvásáron, és több mint 1500 ember ülepének visszajelzései alapján finomítottak még rajta.

Azok számára, akik ellenállhatatlan vágyat éreznek egy ilyen versenyszék tulajdonjogának megszerzésére, sajnos nincs jó hírünk: Az Audi egyelőre nem tervezi áruba bocsátani a portékát.

Komolyra fordítva a szót, az egyre népszerűbb alapanyagokból felépülő szék akár remek prezentációs eszköz is lehet, egy olyan autóipari világban, ahol az utóbbi időben az autók tömegcsökkentésén van a hangsúly.