2013 közepén jön a Kia pro_cee’d GT és a cee’d GT, a Kia első nagy teljesítményű kompakt modellpárosa. A három-, illetve ötajtós modellekbe új, 1,6 literes közvetlen befecskendezéses kettős megfúvású turbóval szerelt benzinmotor kerül. A motor csúcsteljesítménye 204 lóerő, maximális forgatónyomatéka 265 Nm.


Az új motorhoz hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltó csatlakozik, ezzel a GT-k mindössze 7,9 másodperc alatt gyorsulnak állásból 100 km/órára. Végsebességet egyelőre nem adott meg a koreai gyártó. A megnövelt teljesítményhez átdolgozott, sportosabb futómű is tartozik.

Bár egyelőre csak vázlatokat közölt a kocsikról a Kia, azt elárulta, hogy a többi cee’d-étől eltérő a hűtőmaszk, más fényszórók, lökhárítók és egyedi 18 colos alufelnik is vadítják a megjelenést. A sportülések a Recarótól származnak, a pedálok taposófelülete alumínium, de a beltér egyéb felületeit is különlegesnek ígérik.

A két GT-változat sorozatgyártása 2013 májusában indul a Kia zsolnai üzemében, az első autók nyár elején érkeznek a kereskedőkhöz.