Januárban a Detroiti Autószalonon mutatkozhat be a BMW legújabb modellje, a 3 GT. Láttuk már a kocsit többször, de mindannyiszor álcázva, reklámfilmet azonban úgy nem lehet forgatni. A bajorok is leszedték a fóliákat, műanyagot, amit nemcsak a hivatalos stáb, de a lesifotósok is örömmel vettek. Holland társlapunk, az Autoweek.nl hozzájutott az autóról készült képekhez.


A GT a hármas család harmadik tagja a szedán és a kombi után, várhatóan a kupé és a kabrió viszont már 4-es néven kerül majd piacra. Természetesen a GT is a Hármas padlólemezére épül, de az utastér tágasabb, főként a magasabban futó tetővonal miatt, miközben a csomagtartó is tágasabb. A csomagtérajtó a Škoda Superbéhez hasonlóan dupla, azaz egyben a teljes ajtó, és külön az üvegrész is nyitható.

A kocsi orrában két és háromliteres motorok tanyáznak majd. Benzinesből a kisebb hengerűrtartalmú 184 és 245 lóerős teljesítménnyel, a nagyobb 306 lóerős teljesítménnyel kerül a GT-be. Dízelből a 2,0 literes 143, illetve 184 LE-t tudhat, a 3,0 literes pedig 258 LE-vel szerepel majd.

Hatfokozatú kézi, illetve nyolcfokozatú automata sebességváltóval választható az autó, amely nemcsak hátsó-, de összkerékhajtással is piacra kerül.

Nagy kérdés az autó siker,e hiszen nagy testvére, az 5 GT egyértelmű bukás, de kisebb méretben még lehet ilyenre igény. Első számú ellenfele az Audi A5 Sportback.