Zártkörű rendezvényt tartott Kínában a Ferrari, ahol a gazdag ügyfeleknek árultak el ezt-azt az olasz márka új szupersportkocsijáról. Az egyelőre F70-ként ismert autóról egy fotót is közöltek, amely sejteni engedi, hogy milyen is lehet az Enzo utódja. Természetesen valaki lefotózta a kivetített képet, így egy kínai lap megoszthatta a világhálón.


2013 januárjában, a Detroiti Autószalonon mutatkozik be a különlegesség, amely természetesen a Ferrari jelenlegi technológiájának legjavát fogja össze. Hozza elődje tömegét, ugyanakkor jóval erősebb, de takarékosabb. Hibrid hajtás mozgatja majd.

Állítólag a benzinmotorhoz duplakuplungos automata sebességváltó, illetve egy villanymotor kapcsolódik, amelyek a hátsó kerék hajtásáért felelnek, egy másik villanymotor pedig az első tengelynél dolgozik.

A 6,3 literes V12-es motor nagyjából 740-760 lóerős teljesítményt, míg a villanymotorok további 110-140 lóerőt nyújtanak. Vagyis 850-900 lóerő is elérhető lehet, így pedig 190-240 lóerővel erősebb lehet, mint az Enzo. Bár a villanymotorok és az akkumulátorok 150 kilós pluszsúlyt jelentenek, a legújabb szénszálas műanyagok alkalmazásával készülő jármű tömege 1,4 tonna alatt marad.

Nagyjából 2,5 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/órára a Ferrari F70, csúcssebessége pedig elérheti a 380 km/órát is.

Minden bizonnyal elődjéhez hasonlóan limitált szériában készül, de a kínai piac robbanásszerű növekedése miatt ez aligha 500, inkább 600 darab lehet.