Jari-Matti Latvala első volkswagenes tesztjét fel kellett függeszteni egy baleset miatt csütörtökön. A finn pilóta, aki öt év után hagyta el a Ford ralicsapatatát és érkezett a német alakulathoz, Mexikóban csatlakozott Sebastien Ogierhez, aki ott dolgozott a Polo R WRC hangolásán. Latvala most először vezette a versenyautót.

A baleset pontos részletei nem ismertek, de a finn közúti szakaszon vezetett, amely visszavezetett a lezárt tesztszakasz elejéhez. Az eset során a Polo egy utcai autóval ütközött.

A kocsiban utazó család tagjait a Volkswagen Motorsport orvosa megvizsgálta majd korházba szállították, ahol az apa esetében enyhe agyrázkódást diagnosztizáltak. Az anya orra eltört, míg a hátul ülő gyermek szerencsére sérülés nélkül megúszta a balesetet.

A Volkswagen szóvívója megerősítette a történteket, de kiemelte: ” a legfontosabb, hogy senki sem sérült meg súlyosabban a baleset során”.

A csapat később folytatta a felkészülést a 2013-as idényre. A Volkswagen történet során először indul a rali-világbajnokság csúcskategóriájában. Ellenfelei a Citroën és a Ford Fiestákkal induló M-Sport lesznek.