Hangvezérlés a Chevy kisautóiban 1
Hangvezérlés a Chevy kisautóiban 2

Hangvezérlés a Chevy kisautóiban

Hangvezérlés a Chevy kisautóiban

Hangvezérlés a Chevy kisautóiban 5
Hangvezérlés a Chevy kisautóiban 6
Fotó megosztása:
Hangvezérlés a Chevy kisautóiban 7


A jövő év elején a Chevrolet Spark és Sonic (Európában Aveo) amerikai kivitelében megjelenik Siri, az okos segéd. Az autó alapfelszerelésébe tartozó Chevrolet MyLink szórakoztató-tájékoztató berendezés révén a Siri közvetlenül utasítható egy sor feladat végrehajtására, miközben a vezető a szemét az úton, kezét a kormányon tarthatja. A rendszert egyelőre az iPhone (4S vagy későbbi) telefonnal rendelkezők használhatják.

Az embernek semmi egyébre nincs szüksége a telefon használatához, mint a hangjára, úgyhogy több rendszernél fel sem villan a képernyő. Csak annyi a dolga, hogy Bluetooth útján összekapcsolja az iPhone-t a rádióval, párosítja a rendszerrel, és a kormánykerék hang-aktiváló gombját használva kezdi, illetve fejezi be a Siri működtetését.

A telefonálás mellett az Egyesült Államokban használható még a rendszer zene lejátszatása az iTunes könyvtárból, illetve az AM/FM/XM rádió iPod módjában, iMessage vagy szöveges üzenetek meghallgatása, illetve szerkesztése és elküldése valamilyen telefonszámra, vagy bárkinek, aki szerepel a kapcsolatok között, hozzáférés a naptárhoz, és bejegyzések hozzáadása.