A tengerentúlon is bemutatkozik a FIAT 500L, amely mifelénk már ismert, ugyanakkor ezzel párhuzamosan ugyanott, a Los Angeles Autoshow-n tartja az 500L Trekking világpremierjét az olasz márka. Egy új, szabadidő-autósra szabott változatról van szó, amely alapjaiban egy 500L, egészen más mint a korábban látott makett.


Egyelőre csak szűkös információkat közölt a FIAT, de azokban nincs szó négykerék-hajtásról, csupán az egyedi dizájnról. Lehet, hogy a összkerék-hajtás a Panda 4×4 privilégiuma marad?

Terepjárósra szabott lökhárítók, azaz a matt fekete felületek mellett védőlemeznek ható alumíniumbetétek mutatják erőteljesebbnek az autót, de nem hiányoznak a sárvédő-szélesítések sem. Természetesen urbánus vevőknek készül a kocsi, hiszen a peres gumik és a 17 colos felnik aligha segítik a rossz úton való közlekedést. Az utasteret kéttónusú kialakítás teszi hangulatosabbá.

A Szerbiában, Kragujevacban készülő modell műszaki megoldásáról egyelőre csak annyi bizonyos, hogy Amerikába 1,4 literes 160 lóerős turbómotorral kerül. Feltételezésünk szerint az európai piacra ugyanazokkal a motorokkal kerül, mint az alap 500L, azaz 0,9 literes turbós és 1,4-es szívó benzinmotorokkal illetve 1,3-as dízellel.  

Minden bizonnyal 2013 februárjában, a Genfi Autószalonon mutatkozhat be az európai vevőknek az 500l Trekking, a forgalmazás pedig az év második felében indulhat.