Külföldi lapinformációk szerint Nasszer Al Attijah elárulta, hogy a 2013-as Dakar-ralit követően újra indul a rali-világbajnokság futamain, hét futamot tervez a következő idényben. Eddig a kevésbé érdekes rész.

Ami azonban izgalmasabb, hogy az idei Citroën helyett Ford Fiesta RS WRC-vel versenyez majd a katari pilóta, amelyet az M-Sport készít fel, az a csapat, amely a privát versenyzők autói mellett az idei évig a Ford gyári alakulatát is kiszolgálta. A Ford 2012 végén azonban elhagyja a sportot és félő volt, hogy az M-Sport nem tudja magas szinten folytatni. Katar azonban beszáll főszponzorként.

Al Attijah elárulta, hogy ő csak harmadik számú szereplője lesz az új csapatnak. Az első számú versenyző Mads Ostberg, aki idén privát versenyzőként futamot nyert és kétszer harmadik volt, illetve minden versenyen, amelyen indult, a legjobb ötben végzett. Negyedikként zárta a bajnokságot.

A második számú pilótáról hamarosan dönt Malcolm Wilson, az M-Sport tulajdonosa. Természetesen versenyben van még Petter Solberg is a helyért, de állítólag Al Attijah áthozná Thiery Neuville-t, a Citroëntől, aki idén többször is versenyzett a katari pilóta autójával.

Nem kétséges, hogy az évad első felében biztosan versenyképesek lehetnek a Ford Fiesta RS WRC-k, főként, hogy a Citroëntől kiszállt Sebastien Loeb. Ugyanakkor Katar beszállásával továbbra is folyhat a fejlesztés, így a vb-cím sem lehetetlen. Jövőre az M-Sport és a Citroën mellett a Volkswagen is beszáll a rali-világbajnokságba.