Hivatalossá vált a pletyka, amelyről reggel számoltunk be, azaz Carlos Sainz visszatér a Dakar-ralira. A spanyol pilóta Nasszer Al-Attiyah csapattársa lesz egy vadiúj csapatban, a január 5-én induló 2013-as versenyen.  A kétszeres ralivilágbajnok 2012-ben, az olimpiai bronzérmes skeetlövő 2011-ben nyert a Dakaro, előbbi tavaly nem indult, a katari viszont kiesett versenyből. Mindketten a Volkswagen gyár csapatánál vezettek, amikor győztek.

Sainz buggyval a Dakaron 1
Sainz buggyval a Dakaron 2

Sainz buggyval a Dakaron

Sainz buggyval a Dakaron

Sainz buggyval a Dakaron 10
Sainz buggyval a Dakaron 11
Sainz buggyval a Dakaron 12
Sainz buggyval a Dakaron 13
Sainz buggyval a Dakaron 14
Sainz buggyval a Dakaron 15
Sainz buggyval a Dakaron 16
Fotó megosztása:
Sainz buggyval a Dakaron 17


Társaik a 2013-as Dakar-ralin győztes navigátorok lesznek, egy kis csavarral. Lucas Cruz navigál Attiyah-nak, pedig korábban Sainzzal nyert, Timo Gottschalk pedig Attiyah-val nyert és Sainznak navigál.

A Qatar Red Bull Team csővázas buggykkal indul a világ legnehezebb terepralijának tartott versenyen. Autóik az Egyesült Államokban épültek. A kocsik előnye az erős V8-as motor és az elképesztően rugalmas futómű, de hátrányuk, hogy csak kétkerék-hajtásúak.

Az első évben a verseny teljesítése a céljuk hivatalosan, de két ilyen pilóta, ilyen háttér mellett vélhetően ha módjukban áll a győzelemre is ráhajt.

További részletek az alábbi videókban: