A hétvégi Forma-1-es Amerikai Nagydíjhoz kapcsolódóan árverést szervezett a Ferrari Austinban, ahol vevőt kerestek az első USA-ban eladott F12-es modellhez. A bevétellel a vöröskereszten keresztül a Sandy hurrikán károsultjait támogatják.

Négyszeres ár egy normál Ferrariért 1
Négyszeres ár egy normál Ferrariért 2

Négyszeres ár egy normál Ferrariért

Négyszeres ár egy normál Ferrariért 7
Négyszeres ár egy normál Ferrariért 8
Négyszeres ár egy normál Ferrariért 9
Négyszeres ár egy normál Ferrariért 10
Fotó megosztása:
Négyszeres ár egy normál Ferrariért 11


A járgány végül 1,125 millió dollárért, azaz 250 millió forintos áron kelt el, ami négyszer több, mint a kocsi normál 315 888 dolláros listaára. Persze hiába van valakinek meg a pénze az F12-re, jelenleg nagyjából két évet kell várnia, hogy megkapja a megrendelt autót.  A legnagyobb ajánlatot végül a Long Islandről származó Larry Roth adta.

Összességében végül több mint 1,5 millió dollár gyűlt össze, miután a Ferrari kereskedői és ügyfelei és barátai is összeadtak 350 ezer dollárt, illetve magán az online aukción is összejött ötvenezer dollárnyi felajánlás.

A Ferrari F12 a legerősebb utcai autó, amelyet valaha forgalmaztak az USA-ban. 6,3 literes V12-es motorja 740 lóerős, amivel 3,1 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. A kétüléses sportkocsi végsebessége 340 km/óra.