Miközben az utcán is igyekszik versenyben lenni a Porsche 911-gyel a Nissan GT-R, a versenypályán sem maradhat le. A japán gyár sportrészlege bemutatta a 2013-as Nissan GT-R Nismo GT3-at, az FIA GT3 szabályainak megfelelő, tavaly elkészült változat frissített kivitelét.

Fejlődik a szupergyors Nissan 1
Fejlődik a szupergyors Nissan 2

Fejlődik a szupergyors Nissan

Fejlődik a szupergyors Nissan

Fejlődik a szupergyors Nissan 8
Fejlődik a szupergyors Nissan 9
Fejlődik a szupergyors Nissan 10
Fejlődik a szupergyors Nissan 11
Fejlődik a szupergyors Nissan 12
Fotó megosztása:
Fejlődik a szupergyors Nissan 13


Az angol GT bajnokságokban szerzett tapasztalatok, a futópados és pályán végzett tesztek, valamint vásárlók visszajelzései alapján sikerült javítani a motorerő és megbízhatóság, az aerodinamikai hatékonyság, a fékerő területén, a felfüggesztés és a váltóáttétel is változott.

A mindössze 1,3 tonnás versenyautót 3,8 literes V6-os motor mozgatja. A duplaturbós konstrukció teljesítménye 550 LE, maximális nyomatéka 637 Nm. Ellentétben az utcai GT-R-rel, itt nem összkerékhajtást építenek be, csak a hátsó kerekek küzdenek a hatfokozatú szekvenciális váltó irányából érkező nyomatékkal.

A motorba új vezérműtengely került, illetve megerősítették a mozgó alkatrészeket, így fokozva a tartósságot. Az első és hátsó sárvédőket új lamellákkal bővítették ki és a hátsó szárny elhelyezését is optimalizálták a mérnökök. Ezek a változtatások javították az autó egyensúlyát elöl és hátul egyaránt, valamint megnövekedett a leszorítóerő is.

A 2013-as Nissan GT-R Nismo GT3-at csak megrendelésre gyártják novembertől, ha túl sokan igénylik, nem is jut mindenkinek. Az ára Európában 270 000 font, nagyjából 95,5 millió forint.