Radimir Cacic szerda délután Zágrábban, rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be lemondását, és ismételten kifejezte mély sajnálatát a Magyarországon történt tragédia miatt.

Cacic emlékeztetett korábbi ígéretére, amely szerint viseli a következményeket, amennyiben a bíróság feltétel nélküli ítéletet hoz. “A következmények világosak, lemondok a horvát kormányban betöltött alelnöki tisztségről, valamint gazdasági miniszteri posztomról” – jelentette ki, és ismét részvétét nyilvánította a magyar áldozatok családjának.

Mint emlékezetes, Radimir Cacic 2010. január 8-án borús időben, vizes úttesten, de megfelelő látási viszonyok között, 145-150 kilométeres sebességgel haladt Budapest felé az M7-es autópályán, amikor fehér Chrysler 300C típusú autója nekiütközött egy vele azonos irányba haladó járműnek. A vétlen gépkocsiban utazók közül ketten életüket vesztették, egy ember súlyosan, egy másik könnyebben megsérült. Cacic tavaly szeptemberben ismét ráfutásos balesetet okozott, de a Zágráb belvárosában történt ütközésnek nem voltak sérültjei.