Koncepció. A latin eredetű szó jelentése: gondolkodás, terv, ötlet, nézőpont. A Jaguar nézőpontjából talán nem is annyira meglepő, hogy egy exkluzív motorcsónakot terveztettek az új sportkombijuk népszerűsítésére. Az eleganciát és dinamizmust szimbolizáló Jaguar munkájával azon vásárlóközönségét célozta meg, akik talán még a sportban is az exkluzivitást keresik. Felmerülhet, hogy a Jaguar marketingesei nem véletlenül szeretnék tudatosítani az érdeklődőkben eme kizárólagosságot.

A Jaguar megmutatta, hogy nemcsak terepjáróval lehet megérkezni a kikötőbe. Alkalmas erre egy elegáns sportkombi is. Akár egy kifejezetten hozzá gyártott luxus motorcsónakkal.

Motorcsónak vadmacskagazdáknak 2 Az ötlet Ian Callumnak, a gyár vezető formatervezőjének, a kivitelezés pedig az Ivan Erdevicki Naval Architecture & Yacht Design Inc. és a Seventy Seven Design nevű cégnek köszönhető. A 6,1 méter hosszú hajótest részletgazdag kidolgozottsága, a karbonelemek, a teakfaborítás, a polírozott alumínium hajtócsavar mellett olyan apróságokra is figyelmet fordítottak, mint például a legendás D-Type versenyautó ihlette légterelő vagy a korai XJ tanksapkája. 

Callum szerint az elkészült motorcsónak nagyon jól tükrözi a hagyományokat és az autó gyors karakterét, pont azt, amit a vásárlók elvárnak egy Jaguartól.

“Felszereltsége, kidolgozottsága egy életmódot sugároz, ami tökéletesen illik az XF Sportbrake karakteréhez” – fogalmazott Callum.

A Jaguar azonban nem tervezi sorozatban gyártani a 2+1 férőhelyes luxus-motorcsónakot. Talán a kiállított példány sem igazán vízálló, ha a polírozott alumínium hajtócsavart nézzük, ami igen rövid időn belül bomlásnak indulna a vízben.

Az áhított vásárlóközönség figyelmét azonban maradéktalanul felkelti a tanulmány-vontatmány.