Koncepció. A latin eredetű szó jelentése: gondolkodás, terv, ötlet, nézőpont. A Jaguar nézőpontjából talán nem is annyira meglepő, hogy egy exkluzív motorcsónakot terveztettek az új sportkombijuk népszerűsítésére. Az eleganciát és dinamizmust szimbolizáló Jaguar munkájával azon vásárlóközönségét célozta meg, akik talán még a sportban is az exkluzivitást keresik. Felmerülhet, hogy a Jaguar marketingesei nem véletlenül szeretnék tudatosítani az érdeklődőkben eme kizárólagosságot.

A Jaguar megmutatta, hogy nemcsak terepjáróval lehet megérkezni a kikötőbe. Alkalmas erre egy elegáns sportkombi is. Akár egy kifejezetten hozzá gyártott luxus motorcsónakkal.

Motorcsónak vadmacskagazdáknak 1
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 2

Motorcsónak vadmacskagazdáknak

Motorcsónak vadmacskagazdáknak

Motorcsónak vadmacskagazdáknak 15
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 16
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 17
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 18
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 19
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 20
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 21
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 22
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 23
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 24
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 25
D-type
Fotó megosztása:
Motorcsónak vadmacskagazdáknak 27 Az ötlet Ian Callumnak, a gyár vezető formatervezőjének, a kivitelezés pedig az Ivan Erdevicki Naval Architecture & Yacht Design Inc. és a Seventy Seven Design nevű cégnek köszönhető. A 6,1 méter hosszú hajótest részletgazdag kidolgozottsága, a karbonelemek, a teakfaborítás, a polírozott alumínium hajtócsavar mellett olyan apróságokra is figyelmet fordítottak, mint például a legendás D-Type versenyautó ihlette légterelő vagy a korai XJ tanksapkája. 

Callum szerint az elkészült motorcsónak nagyon jól tükrözi a hagyományokat és az autó gyors karakterét, pont azt, amit a vásárlók elvárnak egy Jaguartól.

“Felszereltsége, kidolgozottsága egy életmódot sugároz, ami tökéletesen illik az XF Sportbrake karakteréhez” – fogalmazott Callum.

A Jaguar azonban nem tervezi sorozatban gyártani a 2+1 férőhelyes luxus-motorcsónakot. Talán a kiállított példány sem igazán vízálló, ha a polírozott alumínium hajtócsavart nézzük, ami igen rövid időn belül bomlásnak indulna a vízben.

Az áhított vásárlóközönség figyelmét azonban maradéktalanul felkelti a tanulmány-vontatmány.