2009 óta piacon van a Mercedes-Benz E-osztály jelenlegi generációja, így nem meglepő módon a német autógyár dolgozik a modell frissítésén. Azaz már el is készültek, hiszen az itt látható kémfotón már álcázatlanul megnézhető a ráncfelvarráson átesett változat.


Ezen a fotón a csúcsmodell, az E 63 AMG látható, de a leglényegesebb külső változás az összes modellen hasonló lesz. Eltűnik a kettéosztott fényszóró, amelyet még W124 után a kereklámpás E-osztállyal vezetett be a márka, helyette újra egyetlen elemből áll a lámpa.

Emellett megújul a hűtőmaszk, amely a többi, frissebb Mercedes modellhez hasonlóan keskenyebb kialakítású lesz, a drágább modelleken méretes csillaggal a közepén, ahogy itt is. Természetesen átformázzák a lökhárítókat és a hátsó lámpa is változik. Az összkép egy kevésbé sarkos, íveltebb formákból építkező autót mutat.

Persze nemcsak külsőleg újul meg a luxusautó, de műszaki és technológiai téren is. Így az időközben bemutatkozott új motorváltozatok is bekerülnek az autóba, nagyobb teljesítmény, illetve takarékosabb üzem várható.
Az itt látható E 63 AMG elődjénél is gyorsabbnak ígérkezik, miután motorja teljesítménye eléri majd az 525 lóerőt. Olyan megoldások jelennek meg a szedán, kombi, kupé és kabrió kivitelben készülő kocsiban, mint az intelligens sávtartó, az intelligens fékasszisztens, az éjjellátó, az aktív fényszórók stb.

A megújult Mercedes-Benz E-osztály várhatóan 2013 elején mutatkozik be, forgalmazása az év második felében indulhat.