Azt követően, hogy 2001-ben a BMW bemutatta az új MINI-t, a márka a nagy siker nyomán elkezdte kiszélesíteni a palettát, olyannyira, hogy mostanra már nyolcféle modellt kínálnak, még áruszállítót is. Eddig azonban mindegyik kissé különc modell volt.

Hagyományos autó a MINI-től 1
Hagyományos autó a MINI-től 2

Hagyományos autó a MINI-től

Hagyományos autó a MINI-től

Hagyományos autó a MINI-től 7
Hagyományos autó a MINI-től 8
Hagyományos autó a MINI-től 9
Hagyományos autó a MINI-től 10
Fotó megosztása:
Hagyományos autó a MINI-től 11


Hamarosan azonban elkészül a leghagyományosabbnak mondható változat, ferdehátú ötajtós. Ez a harmadik modell, amelyet családosoknak ajánlhat a márka a Clubman és a Countryman mellett. Olyan kategóriába érkezik, ahol a Ford Fiesta, a Renault Clio, a VW Polo, az Opel Corsa viszik a prímet.

A háromajtóshoz képest a teljes hosszúság, a tengelytávolság és a hátsó túlnyúlás is nagyobb lesz, miközben persze az első ajtók hossza csökken, hogy a hátsók is elférjenek.  Ennek köszönhetően a hátul ülőknek is jut elég hely, illetve a csomagtartó is használhatóbb méretűre növekszik.

Az ötajtós modell még nem része a jelenlegi kínálatnak, az majd csak az új generáció tagja lesz. Az új háromajtós MINI várhatóan 2013 őszén, a Frankfurti Autószalonon áll a nagyközönség elé, ötajtós testvére pedig fél évvel később, azaz 2014 tavaszán érkezik.

A harmadik (új) generációs MINI-be már a BMW új fejlesztésű, egységesített motorjai kerülnek, így 1,5-ös benzines és dízel, illetve 2,0 literes benzines és dízel motorok. A benzinmotorok teljesítménye 125-től 225 lóerőig terjed, a dízeleké 85 és 185 lóerő közötti.