Piacra dobta WattStation elnevezésű elektromosjármű-töltője falra szerelhető változatát a GE Európában. A kis szerkezet megkönnyíti az elektromos és a plug-in hibrid járművek használatát, így vonzóbb lehetőségnek tűnik egy ilyen jármű megvásárlása. Míg egy 24 kWh-s akkumulátor feltöltése hagyományos konnektorról 12-18 órát is igénybe vehet, addig ezzel a szerkezettel 4-8 órára rövidül az idő.  


A falra szerelhető egység kompatibilis az összes európai elektromosjármű-töltő csatlakozóval, magán- és közterületeken egyaránt használható. A kompakt méretű készülék beltéren és kültéren is felszerelhető, ellenáll az esőnek és a fagynak is. A jogosulatlan hozzáférést megelőzendő, a töltő külön kapcsolóról kapcsolható be- és ki.

A készülék energiagazdálkodási funkciójának köszönhetően több töltő is beköthető egy meglévő tápforrásba, így több töltőpont is könnyedén elhelyezhető a parkolókban vagy a flottáknak otthont adó telephelyeken. A töltő már meglévő energiagazdálkodási rendszerekhez is csatlakoztatható, és az okoshálózati technológiákkal is kompatibilis, így a felhasználók kihasználhatják az olcsóbb díjszabás előnyeit, és nem kell járművük feltöltését a csúcsidőszakban intézniük.

A töltő hálózatba köthető változata a WattStation Network, mely 2013 elején kerül kereskedelmi forgalomba. A készülék a parkoló-üzemeltetők, flottaüzemeltetők és önkormányzatok számára tesz jó szolgálatot, akik szabályozni kívánják az energiafelhasználást, vagy a díjak beszedéséhez és a használat felügyeletéhez van szükségük az okos funkcióra. Okostelefon-alkalmazás segítségével a felhasználók a távolból intézhetik a jármű feltöltését és szerezhetnek adatokat az energiafelhasználásról.

A GE az elektromos járművek lelkes támogatója. 2010-ben a cég bejelentette, hogy 2015-ig 25 000 elektromos járművet szándékozik vásárolni, melyeket céges autóként használ majd, illetve vállalati ügyfeleknek ad lízingbe.