30 női munkatárs írta alá munkaszerződését az Audi Hungaria Motor Kft-nél, miután sikeresen befejeztek egy négy hónapos átképzést járműspecifikus szakmára. Az új audis munkatársak a most épülő járműgyár összeszerelő üzemében fognak dolgozni.

A projekt célja, hogy növelje az autóiparban dolgozó női munkavállalók arányát. A női munkavállalók átképzését célzó projekt ez év májusában indult a hazai munkaerő-piaci és “TÁMOP” forrás segítségével. A négy hónapos, gyakorlatorientált képzés a Lukács Sándor Szakképző Iskolában valamint az Audi Hungaria Projekt-és Oktatóközpontjában zajlott.

Az oktatás alatt a kiválasztott résztvevők elsajátíthatták a járműgyártáshoz kapcsolódó általános és szakmai alapismereteket, valamint megismerhették az autóiparban használt folyamatokat, anyagokat és szerelési technikákat. Minden képzési modul vizsgával zárult. A sikeres vizsgákat követően a résztvevők munkaszerződést kaptak az Audi Hungariától. Tervezik a program folytatását, ez év júliusában újabb csoport kezdte meg az átképzést.

Az Audi 900 millió eurót fektet be, hogy a világ legnagyobb motorgyárából autógyárat hozzon létre. Korábban is készült autó Győrben, de csak összeszerelés folyt, 2013-tól viszont a gyártás minden folyamata itt zajlik majd. Évi 125 ezer autó készülhet, többek között az új Audi A3 szedán, illetve a TT is.