November elsejétől itthon is megvásárolható a harmadik generációt leváltó új Clio. A Renault kezdetben kizárólag ötajtós verzióban fogja értékesíteni a típust, a Grandtour, azaz a kombi változat csak jövőre érkezik.

A Renault szerint az új generáció kínálatában már okafogyottá vált a háromajtós változat, amit azzal magyaráztak, hogy az ötajtós hátsó ajtajának kilincsét a C-oszlophoz integrálták, így az immáron nem bontja meg a kompakt forma egységét. Ez viszont azt jelenti, hogy a sportváltozat RS is kizárólag ötajtósként lesz elérhető.

A Renault négy motorral kezdi az új típus forgalmazását. Az 1,2-es, 75 lóerős benzines és 1,5-ös, szintén 75 lóerős dCi dízelmotorok az elődmodellből érkeznek, azonban megjelennek a kínálatban az új fejlesztésű erőforrások is. A háromhengeres, 900 köbcentiméteres, turbófeltöltéses, 90 lóerős TCe90 benzinmotorok mellett az ugyancsak 90 lóerős, 1,5-ös Energy dízellel is elérhető lesz az autó. A Renault ígérete szerint 2013 első félévétől jelenik meg az erősebb 120 lóerős TCe benzinmotor. 

Itthon az új Clio 3


Az alapmodellt takaró Authentique felszereltséghez csak a két gyengébbik motor választható. A benzines belépő modell 2 990 000 Ft, míg a dízelmotorral szerelt változat 3 670 000 forintért lesz megvásárolható. Az Euro NCAP törésteszteken jelesre vizsgázott Clio alapáron tartalmaz négy légzsákot, ABS-t, ESP-t, tempomatot, kártyás indítást, elektromos első ablakemelőt és tükröket, rádió-előkészítést Bass-Reflex hangszóró rendszerrel.
  
300 000 forinttal drágábban tudhatunk magunkénak fényezett tükröket és kilincseket, manuális klímát, USB- és jackcsatlakozós, bluetooth-os, érintőképernyős navigációs és multimédia-rendszert, az alapmotorokkal szerelt Expression kivitelben. Viszont az új háromhengeres benzines már drágábban, 3 630 000 forintért, míg a 90 lovas dízel 4 310 000 forintért vihető haza.

A fekete B-oszloppal, első ködfényszóróval, bőrkormánnyal, 17 colos könnyűfém felnivel kiegészítve, a Dynamique csomaghoz – az Expressionhoz képest – 200 000 forinttal drágábban juthatunk hozzá. 

A két magasabb felszereltségi szintet képviselő Expression és Dynamique csomaghoz felárért három- Trendy, Elegant, Sport stíluscsomagból választhatunk. Az egyedi felniken, dekorációelemeken, matricákon túl a belső elemek színét is személyre szabhatjuk.