Minden évben szerepel valami különleges jármű a Neiman Marcus áruház karácsonyi katalógusában.  A luxusterméket kínáló füzet alapján október 24-én kezdték árulni az idei évre kiválasztott McLaren 12C Spider modelleket.

Nem tartott sokáig a készlet, mindössze két óra alatt elkelt a tizenkét darab sportkocsi. Pedig nem olcsó modellekről van szó. A vevők darabonként 354 000 dollárt, azaz nagyjából 77 millió forintot fizetnek a kocsikért.

A McLaren 12C Spider motorja 3,8 literes, V8-as, teljesítménye 625 lóerő, maximális nyomatéka 600 Nm. A sebességváltó hétfokozatú duplakuplungos automata, amely a hátsó kerekeket pörgeti. 3,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, 200-ra 9,0 másodperc alatt ér el. Végsebessége 329 km/óra.

Mindegyik autó vulkánvörös színben és fekete belsővel készül, emellett jár hozzá egy mclarenes bőröndkészlet is. Ám nem csak autót kap a megajándékozott, de egy programot is. Az árban szerepel két repülőjegy az Egyesült Államokból Londonba, ahol két napot tölthetnek el a McLaren vendégeként. A vásárlót körbevezetik a gyárban, és együtt ebédelhet a McLaren vezetőjével, Ron Dennisszel is.

Nem kiemelkedő egyébként a kétórás idő, hiszen például 2010-ben mindössze három perc alatt elfogyott az akkor kínált 100 darab Chevrolet Camaro, igaz azok jóval olcsóbb modellek voltak.