Hivatalossá vált a korábban a Vezess.hu által elsőként közölt értesülés. Az Opel Magyarországé volt a legjobb a járőrautókra adott ajánlatok közül az Országos Rendőr-főkapitányság közbeszerzési tenderén, így rövidesen 1250 Astra Classic kerül be a rendőrségi autóparkba – közölte a német autógyár hazai importőre.

15 éve 935 darab F Astrából készült járőrautó Szentgotthárdon

15 éve 935 darab F Astrából készült járőrautó Szentgotthárdon

15 éve 935 darab F Astrából készült járőrautó Szentgotthárdon


Az autók gyártása elkezdődött az Opel bochumi gyárában, ahol a megrendelés mielőbbi teljesítése miatt elhalasztották a cég 150 éves születésnapi megemlékezését, mert az munkaszünettel járt volna.

Az Astra Classic járőrautókba az Opel Szentgotthárd gyárában készülnek az 1,6-os benzinmotorok. Az üzemben a múlt héten ünnepelték el a hétmilliomodik motort, ami történetesen egy 1,6-os 115 lovas darab, amit Bochumba szállítottak. Így jó esély van arra, hogy a hétmilliomodik szentgotthárdi motor egy rendőrségi Astra motorházfedele alatt visszakerüljön Magyarországra.

Szentgotthárd egyébként főszerepet játszott egy 15 évvel ezelőtti rendőrségi beszerzésben is. 1997-ben az akkor még az első generációs Astrákat is gyártó üzem szalagjain készült az a 938 darab járőrautó, amely hosszú ideig az Opel legnagyobb közbeszerzési sikere volt.

“Az 1250 darabos rendőrségi megrendelés az eddigi legnagyobb az Opel Magyarország történetében” –  mondta Koncz Gábor ügyvezető igazgató. “Örülünk és büszkék vagyunk, hogy az Opelre esett a választás, hiszen a rendőrség megbízhatóság, minőség és a jó ár-érték arány alapján dönt. Olyan tulajdonságok ezek, amelyekkel az Opel évtizedek óta Magyarország legkedveltebb autómárkája, és amelyekkel az Opel tavaly és az idén is a személyautó-eladások legjobbja.”