Jari-Matti Latvala volt a leggyorsabb a Szardínia-rali ma délelőtti időmérő edzésén. A Ford versenyzője 2 perc 26,457 másodperc alatt teljesítette az edzésre és időmérésre kijelölt 3,75 kilométeres murvás pályát.

“Jó volt a szakasz” – nyilatkozta Latvala. ” Teljes más, mint, amin este versenyzünk majd – nagyon keskeny. Nagyon örülök, hogy így ment.”

A Ford reményeit erősíti, hogy a második helyen másik versenyzőjük Petter Solberg végzett, ő 1,024 másodperccel lassabb volt, mint a versenyt 2009-ben megnyerő csapattársa. A harmadik legjobb időt az előző futamon kilencedik világbajnoki címét is begyűjtő Sebastien Loeb autózta, megelőzve Jevgenyij Novikovot és a szintén citroënes Mikko Hirvonent.


Ford-előny a Szardínia-rali időmérőjén 2

A 2012-es Szardínia-rali időmérő edzésének eredménye:

1.  Jari-Matti Latvala   Ford       2p 26,457 mp
2.  Petter Solberg       Ford          + 1, 024mp
3.  Sebastien Loeb      Citroën      + 1.307mp
4.  Jevgenyij Novikov   Ford         + 1.516mp
5.  Mikko Hirvonen       Citroën     + 1.606mp
6.  Ott Tanak             Ford         + 1,989mp
7.  Mads Ostberg        Ford         + 2,250mp
8.  Chris Atkinson       MINI         + 2,777mp
9.  Martin Prokop        Ford         + 5,706mp
10.  Thierry Neuville    Citroën     + 7,247mp

Tekintve, hogy ez murvás verseny, így az időmérő edzés eredménye dönt a verseny rajtsorrendjéről az első napra. Csütörtök délutáni kétszer teljesíti a mezőny a 28,14 kilométeres Terranova szakaszt.

Mint az időmérő leggyorsabbja, elsőként Latvala választhatott, a finn az első helyet kérte. Elsőre furcsa lehet, hogy vajon miért kérte murvás versenyen ezt, hiszen elsőként indulva sokkal csúszósabb talajjal találkozik a még le nem hordott laza felszín miatt, de megmagyarázta. “Tudom, hogy talán időt veszítik az első menetben az út állapota miatt, de sokkal inkább aggódom a sötét miatt a második körben” – mondta. “A között kellett dönteni, hogy az utat söpörjük tisztára vagy nem lesz por és jó látási körülmények között mehetünk végig a szakaszon.”
Ford-előny a Szardínia-rali időmérőjén 3 Nem mindenki osztotta Latvala véleményét, a második választó Petter Solberg a harmadik helyet kérte, de a Sebastien Loeb például az ötödiket, ő egyértelműen a tapadásban bízik. Jevgenyij Novikov a negyedik helyet választotta, Mikko Hirvonen hatodikat. A második helyről Mads Ostberg indul majd.

A Szardínia-ralin összesen 16 szakaszt teljesítenek a résztvevők csütörtöktől vasárnapig.