Újabb keverőgépet és üzemcsarnokot telepít Rácalmásra a Hankook az Európai Regionális Fejlesztési Alap 558,5 millió forintos társfinanszírozásával. Az összességében 2,4 milliárd forintos beruházás eredményeként erősödik az abroncsgyártás első lépését jelentő keverési folyamat, s jelentősen nő a hatékonyság.

Az Új Széchenyi Terv keretében, az előzetes tervek szerint 2013 első félévében elkészülő, komplex technológiai fejlesztés munkálatai október 15-én kezdődtek meg. A beruházáshoz kapcsolódón a cég már el is kezdte az új dolgozók betanítását. A Hankook rácalmási gyárában jelenleg 2200-an dolgoznak.

Naponta 34 ezer gumiabroncsot készítenek elsősorban az európai piacokra Ötszázféle specifikációval, – méretben és mintázattal – személygépkocsikhoz, könnyű teherautókhoz és szabadidő-autókhoz szállít gumit az üzem. 2007-ben kezdődött meg a termelés, tavaly ősszel pedig befejeződött a beruházás második ütemének építése, s 230 millió eurós költséggel elkészült az 58 ezer négyzetméter alapterületű új üzemegység, s a gyár elérte a teljes kapacitását.

A beruházás első két ütemének megvalósítására 550 millió eurót (153 milliárd forint) költött a Hankook.