Az Opel tovább javított a Corsa ecoFlex üzemanyag-fogyasztásán és károsanyag-kibocsátásán, amely nyomán a kisautó a márka történetének legtakarékosabb dízelautójává vált.


Azért, hogy javítsanak a modell eddig is figyelemre méltó adatain, a mérnökök módosított motorvezérléssel, változó szállítású olajpumpával szerelték fel az 1,3 literes turbódízel motort. A motorleállítós start&stop rendszerrel is felvértezett járgányba a korábbitól eltérő áttételekkel szerelt sebességváltó kerül, de újak a 185/65 R15 méretű, alacsony gördülési ellenállású abroncsok és változott a felfüggesztés is.

A 95 lóerő teljesítményű, illetve 190 Nm nyomatékú motorral 12,3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára a Corsa 1.3 CDTI ecoFlex, miközben a végsebessége 177 km/óra. A visszafogott dinamikáért az üzemanyag-felhasználáskor kárpótol a kocsi, hiszen a szabvány szerint csupán 3,3 liter gázolajat éget el 100 kilométerenként. A széndioxid-kibocsátása pedig 88 g/km. (ötajtós: 3,4l és 89 g/km)

Hét százalékkal javult a kocsi fogyasztása elődjéhez képest, de 26 százalékkal jobb, mint az öt éve bemutatott első Corsa ecoFlexé, miközben a teljesítmény épp 26 százalékkal nőtt az eltelt időszakban.