Hazahúzta az űrsiklót a Toyota 2 Hivatalosan úgy hívják, OV-105, de a világ Endeveaour űrrepülőgépként ismeri. Tartalék alkatrészekből épült azt követően, hogy 1986. január 28-án a Challenger a fellövést követően felrobbant. A Discovery, az Atlantis, az Enterprise, a Columbia (2003-ban visszatéréskor felrobbant) űrhajókkal együtt összesen 135 misszióban vett részt. A hétvégén azonban egy utolsó út várt rá, ezúttal nem az űrben, hanem a Földön.

Miután az űrsiklóprogramot leállította a NASA, a gépeket nyugdíjazták, a tárolásukra pedig pályázatot hirdettek. Az utolsó űrrepülő nyertese a Los Angeles-i Tudományos Központ lett.

A NASA speciális űrsikló-hordozó Boeing 747-ese szállította az Endeveaourt a Los Angeles-i Nemzetközi repülőtérre, ahonnan az elmúlt hétvégén közúton utazott a 19 kilométerre lévő központba, ahol a jövőben a látogatók megcsodálhatják majd.
 
A kétnapos túrán eleinte egy speciális vontatón utazott, de az utolsó négyszáz méteren a múzeum és a Toyota közötti együttműködésnek köszönhetően a japán márka egyik autója vontatta. A tartószerkezettel és trélerrel együtt 132 tonnás tömeget egy Tundra pickup húzta. 381 lóerős, 5,7 literes V8-as motor és négykerék-hajtás segítette a sikeres utazást.