Usain Bolt a együttműködést írt alá a Nissannal, hogy tovább bővítse márkanagyköveti szerepét és betöltse az “Élményigazgató” posztot. Mint a japán márka fogalmaz: a világ leggyorsabb embere a teljesítménnyel kapcsolatos ösztöneit osztja meg a Nissan csapatával, akik egy különleges Bolt kiadású GT-R-en dolgoznak.


A bejelentéshez kapcsolódóan a Nissan vezetője, Siga Tosijuki leleplezett egy egyedi, aranyszínű GT-R-t, melyet az Usain Bolt Alapítvány fog árverésre bocsátani.

Az online aukcióból befolyó bevétel, melyet október végén hoznak majd nyilvánosságra, az alapítvány oktatási és kulturális programját segíti, mellyel lehetőséget szeretnének teremteni a jamaikai fiatalok továbbtanulására. Az egyedi GT-R-t, amelyen a hatszoros olimpiai bajnok aláírása dombornyomott formában lesz látható és belseje valódi arany berakással készül, az eBay online aukciós oldalon értékesítik.

A Nissannal való együttműködés részeként a sprinter a vállalat oppamai pályáján tesztelte a GT-R-t, az ennek során szerzett tapasztalatokat beépítik majd egy a Bolt számára készülő változatba. Emellett megkezdődik egy limitált GT-R széria fejlesztése is. A Nissan közlése szerint a közeljövőben a gyártásba kerülő sportautóról hamarosan további információkat hoznak nyilvánosságra.