A Bentley vizsgálja a Párizsi Autószalonon bejelentett Continental GT3 utcai változatának elkészítését. A brit Autocar magazin értesülései szerint ez lehetne a márka leggyorsabb utcai autója.


Természetesen a versenyautóval szemben a szériamodell továbbra is luxusautó lenne, de amennyire lehet, előtérbe tolnák a sportosságot, feltételezhetőleg a korábbi Supersport modell szerepét venné át, alapozva a versenyautó által elért “esetleges” sikerekre.

A 2014-2015-re várható utcai GT3-ban is 6,0 literes W12-es motor kerülne és ellentétben a hátsókerék-hajtású versenyautóval, a többi utcai Continental modellhez hasonlóan összkerékhajtás juttatná az útra a nyomatékot.

Eddig 630 lóerő volt a maximum, amit a duplaturbós motorból kihozott a Bentley, most tovább kutakodnának a mérnökök, hogy a Ferrari F12 740 és a Lamborghini Aventador 700 lóerős teljesítményével versenyre keljenek.

Ezen túlmenően némi fogyókúra is várható, hiszen a több mint kéttonnás behemót nem épp a legkecsesebb a kanyarokban. Nem hagyják el a klímát vagy a hifit, ezt nehéz lenne beadni a milliárdosoknak, de a hátsó ülésekről könnyen lemondanak, és ha fém helyett karbonból készül számos elem, azzal még villogni is lehet a haverok előtt.

Állítólag legfeljebb háromszáz darab készül a kocsiból, ára 70-80 millió forint is lehet.