A közlekedés öl

A közlekedés öl

Emberölés előkészülete miatt indított eljárást a rendőrség egy vértesszőlősi férfi ellen, aki kipufogógázzal akarta megölni a volt barátnőjét.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az 53 éves férfi szerdán késő este egy Vértesszőlőshöz tartozó dűlőben szóváltás után bántalmazni kezdte volt barátnőjét. A nő a házába futott, de a férfi utolérte és fojtogatni kezdte őt. A gyanúsított ezután ragasztószalaggal beragasztotta volt barátnője száját és megkötözte a kezét. Úgy döntött, hogy megöli az asszonyt és magával is végez.

A férfi megpróbálta bevezetni az udvaron álló gépjármű kipufogógázát az utastérbe, majd beültette az asszonyt a gépkocsiba, és azzal minél hamarabb el akart indulni. A kapuhoz ment, hogy kinyissa, de ekkor a nő kiszabadította a kezét, és az autóval a Tatabányai Rendőrkapitányságra hajtott.

Később a férfi is követte őt, és feladta magát a rendőrségen. A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

Forrás: MTI