Huszonegyen jogosultak a Miniszterelnökségen gépkocsihasználatra: öten csak hivatali, tizenhatan hivatali és magáncélra is igénybe vehetnek autót, sofőr tíz embernek jár. Orbán Viktor kormányfői programjaira a Terrorelhárítási Központ ad járművet és sofőrt, pártelnökként, illetve magánprogramjain viszont maga vezet egy a Fidesz által biztosított kisbuszt, amit maga is tankol.

Orbán Viktor általában egy VW Multivan kisbuszban utazik

Orbán Viktor általában egy VW Multivan kisbuszban utazik

Orbán Viktor általában egy VW Multivan kisbuszban utazik


A Miniszterelnökség pénteken a kormányzati honlapon tette közzé a dolgozóinak – a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., valamint a KEKKH által – biztosított kommunikációs és informatikai eszközök, valamint gépjárművek listáját.

Benkő Szilárdnak, a szervezési stáb vezetőjének és Ambrus Jenő protokollfőnöknek hivatali célú autóhasználatra – egy-egy Audi A6-os vezetésére – is jogosult, rajtuk kívül Bali Gabriella titkárságvezetőnek, Radnainé Fogarasi Katalin főosztályvezetőnek és Rahói Zsuzsanna politikai főtanácsadónak jár hivatali autó.

Hivatali és magáncélra 16-an vehetnek igénybe gépkocsit: Dömötör Barna jogi és ellenőrzési helyettes államtitkár, Giró-Szász András, Győri Tibor, Havasi Bertalan, Kern Tamás, Mikecz Péter és Szijjártó Péter egyaránt Škoda Superbbel jár; a sajtófőnök kivételével sofőrt is igénybe vesznek.

Hegedűs Zsuzsanna szociológus – aki évi 12 millió forintért a társadalmi felzárkóztatást segítő tanácsokat ad a Miniszterelnökségnek -, Kumin Ferenc nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Szemerkényi Réka miniszterelnöki főtanácsadó Audi A6-ossal jár. Utóbbiak maguk vezetik az autót, Hegedűsnek, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnökének sofőrt is biztosítanak.

Továbbra is kedvelt a politikusoknál az Audi A6

Továbbra is kedvelt a politikusoknál az Audi A6

Továbbra is kedvelt a politikusoknál az Audi A6


Semjén Zsolt neve mellett egy tavaly gyártott Škoda Superb és egy 2009-es Volkswagen Passat olvasható hivatali és magáncélra is használatos autóként.

Magáncélra is használhatja hivatali autóját rajtuk kívül Csallóközi Zoltán politikai főtanácsadó, Gottfried Péter, a kormányfő külpolitikai tanácsadója, Kádár Andrea, a nemzetbiztonsági irodát vezető helyettes államtitkár, Magyar Levente külügyi helyettes államtitkár és Tóthné Kreitz Éva főosztályvezető.
    
Mobiltelefont szinte az összes eszközjuttatásban részesülő miniszterelnökségi munkatárs kapott, a kevés kivétel közé tartozik Orbán Viktor, Győri Tibor jogi ügyekért felelős államtitkár és Halasi Tibor, a kormánydöntések végrehajtását felügyelő miniszterelnöki biztos.

Hivatali notebookot 58-an használnak, köztük a miniszterelnök és kereszténydemokrata helyettese, Semjén Zsolt, iPadet viszont csak Giró-Szász András kormányszóvivő, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, Kern Tamás és Mikecz Péter helyettes államtitkár, Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Semjén Zsolt kapott.

Internet-előfizetés 33 miniszterelnökségi dolgozónak jár, köztük például Nagy Jánosnak, a kormányfő személyi titkárának, a kormányzat internetes kommunikációjáért felelős Mányai Zoltán helyettes államtitkárnak, Ambrus Jenőnek és Benkő Szilárdnak.

Forrás: MTI