Múlt héten mi is ízelítőt kaptunk a tökéletességig csiszolt BMW M5 F10 képességeiből. Briliáns, félelmetesen átgondold ágyúgolyó az 560 lóerős autó, de úgy tűnik a német mérnökök is követnek el hibákat. Friss közleményükben arra kérik az észak-amerikai M5, M6 S63TU kódjelű 4.4 literes 8 hengeres motorral szerelt modellek tulajdonosait, hogy ha lehetséges hagyják garázsban a lóerőgyárakat.

Ezzel párhuzamosan leállították a megrendelések teljesítését is. A komoly intézkedések oka az olajpumpák szériahibája. A kritikus szint alá csökkenő olajnyomás könnyen nyakát szegheti a motornak, ezzel olyan kövér szervizszámlát előállítva, amitől még a született burzsuj szeme is könnybe lábad.

A Bimmerpost népszerű BMW fórumot már elöntötte a panaszok áradata, egy tulajdonosnak tréleren szállították szervizbe az autóját, határozatlan időre, míg megszüntetik a problémát. Ez akkor is fekete pont a márkának, ha az átlagos vevőkör garázsában nem csak ezek az autók állnak, a jövőbeli vásárlókról nem is beszélve.

A hivatalos megoldás már formálódik, lehetséges hogy visszahívással oldják majd meg a felmerült műszaki problémát az érintett modelleknél.