Szombaton rendezik a fővárosban az Autómentes Napot és a Tudomány hídja nevű rendezvényt, valamint vasárnap egy huszár-felvonulást. Ezek idején közúti forgalomkorlátozások mellett több tömegközlekedési járat útvonalának módosítására is számítani kell.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az alábbi forgalomkorlátozások lesznek.
 
-Szeptember 21-én, pénteken 22 órától szeptember 23-án, vasárnap hajnali 4 óráig az Autómentes Nap miatt az Andrássy utat teljes hosszúságban lezárják. A tömegközlekedés forgalmát az Izabella utcánál és a Nagymező utcánál biztosítják, az Oktogonnál a Nagykörút, emellett a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út minden jármű számára használható.
-Szeptember 21-én, pénteken 22 órától szeptember 23-án, vasárnap hajnali 4 óráig a Tudományok hídja rendezvény miatt le lesz zárva a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a József Attila utca.
-Szeptember 22-én, szombaton reggel 8 órától délután 17 óráig az Autómentes Nap miatt a IX. kerületben a Napfény utca Lobogó utca és a Csengettyű utca közötti szakasza is le lesz zárva.
-Szeptember 22-én, szombaton 0 órától 24 óráig, szintén az Autómentes Nap rendezvénye miatt a XVII. kerületben a Ferihegyi út Pesti út és a Gyökér utca közötti szakasza zárva lesz a közúti forgalom elől.
-Szeptember 23-án, vasárnap várhatóan 11 óra 25 perc és 12 óra között a Vivát Huszár Nemzetközi Huszár, Katonai és Hagyományőrző felvonulás és találkozó miatt a csepeli Károli Gáspár utca Önkormányzat épülete elé eső szakasza le lesz zárva.

A fenti korlátozások következtében a 16-os, a 105-ös, a 115-ös és a 979-es autóbuszok már pénteken este 22 órától módosított útvonalakon járnak. Ennek részleteit a BKV honlapján olvashatják.