A kép a Nürburgringen készült

A kép a Nürburgringen készült

A kép a Nürburgringen készült


Roland nevű olvasónktól kaptuk az itt látható fotókat, amelyeket Nyíregyházán készített egy álcázott prototípusról. Nem nagy titok, hogy mi látható a képeken, ez az új Mercedes-Benz CLA, az A-, illetve B-osztály testvére. A német márka kompakt méretű autókhoz fejlesztett padlólemezére épülő négyajtós szedánja, amely formáját az idén áprilisban kiállított Mercedes Concept Style Coupé-tól örökli. Kecskeméten folyik majd a sorozatgyártása.

Jelenleg már folyik a sorozatgyártás előkészítése, amely 2013-ban indul meg a magyar üzemben. E procedúra részeként tesztautókat, prototípusokat gyártanak, összesen 500 darabot, amelyek többek között feltűnnek a magyar utakon is, de később mennek a zúzdába, nem kerülnek piacra.

A magyar próbarendszámmal futó kocsik nemcsak hazánkban, de külföldön is gyűjtik a tapasztalatokat, ezt bizonyítja az alábbi videói is, amelyen Németországban az A8-as autópályán látható egy CLA:

A CLA hajtáslánca követi majd az A- és B-osztályokét, így 1,6 és 2,0 literes turbós benzinmotor, illetve 1,5 és 1,8 literes dízelmotor kerül az orrába, ahonnan az első kerekekhez irányul a nyomaték. Készül belőle majd sportos kivitel is, a CLA 45 AMG-be 2,0 literes turbómotor kerül, több mint 300 lóerős teljesítménnyel, illetve 400 Nm-t meghaladó forgatónyomatékkal.  

A CLA hivatalos leleplezése már idén ősszel a Párizsi Autószalonon is megtörténhet, de az is lehetséges, hogy inkább az év végén, valamelyik amerikai autószalonon. A típus fő ellenfele az Audi A3 szedán lesz, amelynek gyártása szintén hazánkban, Győrben folyik majd.