Az európai autópiacok romló értékesítési mutatói miatt a Magyar Suzuki Zrt. átszervezi jelenlegi munkarendjét, és az év végi időszakban egyműszakos munkarendben működik – írta hétfői közleményében a vállalat.
Még Új-Zélandra is eljutott a magyar Suzuki

Még Új-Zélandra is eljutott a magyar Suzuki

Még Új-Zélandra is eljutott a magyar Suzuki


Leszögezték, hogy a “Magyar Suzuki a zord üzleti környezet ellenére sem csökkenti a vállalat munkaerő-állományát, mivel a dolgozók a vállalat értékes erőforrását képezik”. A gyár tervei szerint 2013 januárjában visszaállnak a kétműszakos munkarendre.
Tájékoztatásuk szerint a változások nem érintik a hazai és az európai márkakereskedések kiszolgálását, a beérkező megrendelések teljesítése zavartalan lesz.
A Magyar Suzuki 2011-ben 171 700 gépjárművet gyártott Esztergomban, ami 1 százalékos növekedés a korábbi évhez képest. Magyarországon az importált modellekkel együtt 2011-ben összesen 1598 új Suzukit regisztráltak, az értékesített modellek között 665 Swift, 486 SX4 és 343 Splash volt.
A Magyar Suzuki Zrt.-t a Suzuki Motor Corporation többségi tulajdonosként 1991-ben alapította. Az anyacég egyedüli termelő leányvállalataként a kontinensen, a Magyar Suzuki látja el a teljes európai piacot az Esztergomban gyártott gépjárművekkel. Exporttevékenysége során a vállalat nem csupán az európai piacra szállít járműveket, de szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti és észak-afrikai országba is.
Alapítása óta a társaság összes beruházása eléri az 1,3 milliárd eurót, jelenleg a gyárban közvetlenül 3400-an dolgoznak. 
Forrás: MTI