Münchenben a BMW Welt múzeumban mutatta be a bajor gyártó legújabb rendőrautóját. Németországban nem meglepő, hogy BMW-vel közlekednek a rendőrök, de ezt a gépet az M5-ösből alakították ki. 
Külsőleg a szokásos repertoárt mutatja, azaz ezüst alapon zöld matricák díszítik, és nem hiányzik a fényhíd sem. Az utastér luxuskivitelű, de az fedélzeti elektronikát irányító iDrive gombjai között speciális elemek is vannak, a fényhíd és a sziréna használatához. 


Motorja 4,4 literes, duplaturbós V8-as, amelynek teljesítménye 560 lóerő, maximális nyomatéka 680 Nm. A BMW M5 képes 4,4 másodperc alatt elérni a 100 km/órás sebességet és 250 km/óránál állítja meg az elektronika. Sőt az M Driver csomag megvásárlásával akár 305 km/óra is elérhető. Reszkethetnek a gyorshajtók!
Azaz mégsem, ez az autó ugyanis csak tanulmány. Ráadásul egy Európában nem létező M5-variánsból. A kocsiba nem a mifelénk szokásos hétfokozatú duplakuplungos automata, hanem hatfokozatú manuális sebességváltó került. Az amerikai piacra készítenek ilyen változatot. Az első sárvédő sárga helyzetjelzői is azt jelzik, ez a kocsi a tengerentúlra megy.