A túraautó-világbajnok, Yvan Muller rajthoz áll a Francia-ralin, ahol egy MINI John Cooper Works WRC-t vezet. Az autót építő és felkészítő Prodrive elárulta, hogy a francia versenyző ugyanolyan autót kap, mint a csapat hivatalos versenyzője, Dani Sordo. 
A Strasbourg központú verseny október 4-7. között esedékes, így nem ütközik a WTCC sorozat versenyeivel, ahol Muller egyébként versenyez.  A háromszoros világbajnoknak – aki a Dakaron és a Le Mans-i 24 óráson is indult – nem ez lesz az első ralis fellépése, hiszen 2010-ben és 2011-ben is indult a vb francia állomásán, előbb egy Citroën Xsara WRC-vel, majd tavaly egy Peugeot 207 S2000-sel. 

Muller háromszoros világbajnok

Muller háromszoros világbajnok

“Nagyon várom már, hogy a hazai futamon egy csúcskategóriás raliautóval versenyezzek, azt követően, hogy tavaly egy S2000-es modellel indultam” – nyilatkozta a 43 éves versenyző. “Egyelőre egyetlen napom volt, hogy megismerkedjem a MINI-vel, de az autó egyensúlya azonnal magabiztossá tett. Mivel a Chevrolet túraautóm és a MINI is 1,6-os turbómotort használ, a teljesítmény közel azonos. Biztos vagyok benne, hogy kis időre szükség lesz, hogy ismét itinerre hagyatkozva vezessek, de ennek ellenére a célom, hogy pontszerző helyen végezzek.”
A Petter Solbergtől bérelt Xsaravál 2010-ben

A Petter Solbergtől bérelt Xsaravál 2010-ben

Mullernek lesz módja jobban összeszokni a Countryman WRC-vel, mert a verseny előtti héten négy napot tesztel majd a Prodrive brit központjánál. A pontszerzés azonban így is nagy tett lenne, hiszen az említett Sordo mellett a két gyári Ford és Citroën, Chris Atkinson, Ott Tanak és Mads Ostberg is jóval esélyesebb nála.