A Ferrari elnöke, Luca Cordero di Montezemolo beszámolója szerint a cég sportkocsijai iránti kereslet egyre nő az európai gazdasági válság, egy újabba amerikai recessziótól való félelem és kínai gazdaság lassulása ellenére is. 
“A legfrissebb adatok szerint, amiket láttam, jó úton haladunk afelé, hogy újabb rekordot érjünk el ebben az évben” – mondta Montezemolo Az Automotive Newsnak. 
2011-ben a Ferrari új csúcsot ért el az értékesítés terén, miután 7195 darab autót adott el, miközben az üzemi eredménye 321 millió euróra emelkedett. Június végéig 3664 darab autót adott el idén a Ferrari, 7 százalékkal többet, mint 2011 első hat hónapjában. Az eladások több mint egynegyede az Egyesült Államokban történt. 
Pénzügyileg is jól halad a cég, köszönhetően a drágább V12-es motorral szerelt modellek sikerének. Ezek értékesítése ugyanis 66 százalékkal nőtt 2011-hez képest, aminek hatására a Ferrari üzemi eredménye 13 százalékkal, 152 millió euróra nőtt. 
Montezemolo kifejtette, hogy a FIAT tulajdonában lévő leányvállalat célja, hogy rekordnyereséget produkáljon 2012-ben, annak ellenére, hogy jelentős beruházást tettek az új Forma-1-es motor fejlesztése kapcsán. 
“Egy új F1-es motor jelentős terhet jelent egy olyan kis cégnek, mint a Ferrari” – mondta Ferrari vezetője. 2014-től a jelenlegi 2,4 literes szívó V8-as motort, 1,6 literes turbós V6-os váltja. Bár erről hivatalos adat nem létezik, szakértők szerint az új F1-es motor fejlesztési költsége 40-60 millió euró (11 – 17 milliárd Ft). 
A Ferrari sikerét tovább erősítheti, hogy szeptemberben megkezdődik az új F12 Berlinetta értékesítése. A vállalat tervei szerint évi 800 darab fogy majd belőle.