Kecskemét és Budapest között féltávon, Kakucson rendezik meg augusztus 26-án a Rallycross – Autocross Országos Bajnokság soron következő futamát. A több órás küzdelem az egész család számára látványos és egyben szórakoztató sportprogramot kínál.

Az autók, és a szöcskék viadala nemcsak a versenyzőkben, a nézőkben is megemeli az adrenalin szintet. Ezen szakágak különlegességei, hogy egy helyről belátható a teljes pálya, így végig lehet követni a több körös küzdelmet. Egyszerre öt-hat autó küzd a ringben. A pályát kanyarokkal tűzdelt, rövidebb egyenes szakaszok váltják, melyeknek egy része szilárd burkolatú, a többi murva. Ez körönként új kihívás elé állítja a pilótákat, akik nem csak az idővel, hanem egymás ellen is ádáz, test-test elleni csatát vívnak.

Több kategóriában indulnak az autók. A leglátványosabb csaták, az úgynevezett Super Cars gépeitől várhatók. Ezek a rallyautóknál is erősebb összkerék-hajtású versenyautók, melyek építésénél nincsenek szigorú szabályok, így nem ritka az 500-600 lóerő közti teljesítmény sem.

A verseny a reggeli szabadedzéseket követően 9:00-tól az időmérő edzésekkel kezdődik meg, ahol a pilóták még egyesével hajtanak a pályára, majd 10:00-tól láthatóak a selejtező futamok, ahol már kiéleződik a test-test elleni csata. A döntő futamok rajtja 17:00-tól várható.

Belépőjegy árak: felnőtt: 2.000 Ft, diák: 1.500 Ft, 14 év alatt: díjtalan! Bővebb információ:www.x-cross.hu