Csodás oldtimerek, legújabb tanulmány- és luxusuatók gyűjtőhelye a kaliforniai Pebble Beach Concours d’Elegance. A kiállításánál keresve sem találhatott volna megfelelőbb helyett a BMW és a Zagato, hogy megmutassa együttműködésük legfrissebb termését.
Alig három hónapja leplezték le a BMW Zagato Coupét, a BMW Z4 roadsteren alapuló csodaszép kétüléses kupét.  Felbuzdulva az egyértelmű pozitív visszajelzésen, Adrian van Hooydonk, a BMW formatervezési alelnöke és Andrea Zagato, a független vállalkozás vezetője úgy döntöttek még egy lépéssel tovább viszik az együttműködést. 
Kihasználva a BMW technológia lehetőségeit és a Zagato szakértelmét a kis sorozatú, egyedi autók gyártásában, hat hét alatt új autót építettek. Elkészült BMW Roadster Zagato.  Az olasz “dolce vita” érzés találkozott a bajor roadsterépítés hagyományaival. 
Ezúttal is a Z4-es átépítéséről van szó, de most megmaradt a nyitható tető. A kupénálmár látott Z-kből összeállított hűtőmaszk, az egyedi fényszórók és karosszéria elemek már ismerősek, de így is van mit nézni. A Zagato bőrrel bevont bukócsöveket tervezett, amelyek formáját a repülőgépek szárnya ihlette. Az ötküllös 19 colos felnik propellerre emlékeztetnek, utalva a Zagato repülőgépekhez kapcsolódó múltjára. 
Ahogy szinte minden Zagato modellen, úgy itt is feltűnik a dupla buborék tető, igaz itt nem az utasok feje felett, hanem a csomagtér tetjén.  Sajnos egyelőre a BMW csak olyan képeket közölt, amelyeken nyitott állapotban látszik az autó, így nem tudni biztosan milyen tető tartozik hozzá. A sajtóközlemény egyik félmondata azonban arra utal, hogy a szokásos összecsukható fémtető helyett, klasszikus vászon óvja az utasokat. 
Míg a kupét feltűnő vörös szín díszíti, addig a roadster visszafogottabb külsőt kapott. A ragyogó szürke szín olyan hatást kelt, mintha az autót folyékony fém borítaná. Az eltérő fényviszonyokban a sötétszürkétől a világos ezüstig változik a karosszéria színe. A szériaautótól csak anyagválasztásban eltérő utastérben a barna az uralkodó szín.