Az S8 az Audi A8 sorozat legsportosabb darabja, köszönhetően többek között a márka új 4,0 literes duplaturbós V8-as motorjának. Az 520 lóerős motorral 4,2 másodperces sprintet is képes produkálni a visszafogottan sportosba öltöztetett luxusautó. 
Ám ahogy az Audi össze modellje, az S8 esetében is további teljesítménykúrát javasol az Abt. Ezúttal további 100 lóerőt és 130 Nm-t kínál a német tuningcég. Az AS8-ra keresztelt modelljük így 620 lóerő teljesítményt és 780 Nm nyomatékot produkál. Nem is meglepő, hogy gyorsabb, mint sorozatgyártású fivérei. 
Mindössze 4 másodperc telik el és az autó máris 100 km/órával halad, de további 9 másodperc, és már a 200-as jelzést is elhagyja a sebességjelző mutatója. Az AS8 végsebessége 290 km/óra. Lehetne több is elméletben, de az elektronika itt megálljt parancsol.  
Úgy tűnik, komoly tartalékkal bírnak a széria modellek, hiszen a fékrendszerhez nem nyúlt az Abt, a futómű esetében is csupán a légrugózás modulján állítva süllyesztették alacsonyabbra a karosszériát.
Látszólag ugyanolyan az As8, mint a gyári modellek, de az Abt 19 és 20 colos keréktárcsákat kínál az egyediség fokozásához.  
A 2,2 milliós motortuningért külföldre sem kell menni, Magyarországon is elérhető.